Skejby sygehus politianmeldt

Brandsikkerheden var ikke i orden

Aarhus Universitetshospital i Skejby er meldt til politiet efter at brandmyndighederne i begyndelsen af oktober besøgte sygehuset

Kontrollanterne fra brandvæsenet kunne konstatere flugtveje spærret af stilladser, inventar og udstyr, og der var problemer med håndsprit på gangene.

- Det er ikke noget, vi gør normalt. Men her så vi en hel afdeling med blokerede flugtveje. Forseelserne var så alvorlige, at vi blev nødt til at tage drastiske midler i brug, siger afdelingsleder ved Aarhus Brandvæsen Per Dyrvig til Århus Stiftstidende.

Fejlene blev konstateret på hjerteafdelingerne B og T, og på afdeling T var forholdene så graverende, at brandvæsenet truede med at lukke afdelingen, hvis ikke forholdene omgående blev bragt i orden.

Brandvæsenet indskærpede også, at der ikke må ligge patienter på gangene og ­advarede om, at der uden ­varsel kommer endnu en politianmeldelse, hvis ikke hospitalet overholder forbuddet.

På Skejby Sygehus tages politianmeldelsen til efterretning og reglerne indskærpes.

- Det er vi frygtelig kede af, og vi har indskærpet retningslinjerne over for både hospitalets eget personale og for ­entreprenørerne, siger kvalitetskoordinator på Aarhus Universitetshospital, Skejby, Birthe Drews til Århus Stiftstidende.

- Selvfølgelig skal sikkerheden være på plads, og tingene blev bragt i orden med det samme, siger hun til avisen og understreger, at det er første gang, hospitalet har modtaget en politianmeldelse fra brandvæsenet.