Skattestigning i Randers blev nedstemt

Borgerne i Randers får ikke skattestigninger, det ligger fast efter dagens byrådsmøde

Byrådet i Randers var i dag kaldt sammen til et ekstraordinært byrådsmøde. Her skulle byrådet tage stilling til en række forslag fra Velfærdslisten, Radikale Venstre, SF og Socialdemokraterne om at ansøge Social- og Indenrigsministeriet om lov til at forhøje skatten. 

Læs også Velfærdslisten: Borgmesteren bør gå af

Velfærdslisten havde til dagens byrådsmøde foreslået en skattestigning på 263 millioner kroner samlet. Forslaget blev nedstemt, da kun Beboerlisten og Velfærdslisten med fire stemmer tilsammen stemte for, mens alle andre stemte imod. Det ærgrer Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen.

-   Det synes jeg er rigtig ærgerligt, det betyder jo et budget, hvor man igen skærer ned på velfærd, siger Kasper Fuhr Christensen til tv2oj.dk.

Radikale Venstre og SF havde foreslået at ansøge om muligheden for at hæve dækningsafgiften med 1.5 promille, grundskyldspromillen med 0.2 og en skattestigning på 0,3 procent. Forslaget blev nedstemt med stemmerne seks for (Beboerlisten, Velfærdslisten, Radikale Venstre og SF) og 24 imod (Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti). 

Læs også Rad. V. til borgmester: Drop politisk spin og sig undskyld!

Endelig var der et forslag fra Socialdemokraterne. De foreslog at ansøge om muligheden for at hæve skatten med cirka 20 millioner kroner. Det forslag blev også nedstemt med stemmerne 14 for (Socialdemokraterne, Beboerlisten, Velfærdslisten, Radikale Venstre og SF) og 16 imod (Venstre og Dansk Folkeparti).