Skattesnyd for millioner

Bygge- og anlægsbranchen er især i politiets søgelys i forbindelse med en række store sager om moms- og skattesnyd.

Vikarbranchen i Århus er kommet under politiets lup.

Man efterforsker for tiden en række sager om organiseret moms- og skattesnyd, og det er overvejende sager, der involverer bygge- og anlægsbranchen, skriver Århus Stiftstidende.

Og det er ikke småpenge, det drejer sig om i de sager, politiet har fået overdraget fra afdelingen for økonomisk kriminalitet i Skat Midtjylland.

- I en enkelt af sagerne er der tale om momsunddragelse i størrelsesordenen 12-15 millioner kroner, siger kriminalkommissær Peter Andersen fra Østjyllands Politi til avisen.

Målet med politiets efterforskning er at finde frem til de bagmænd, der ikke alene skaffer arbejdskraften til virksomhederne, men også "glemmer" at afregne moms. Desuden aflønner mange også deres medarbejdere sort.

Ifølge avisen har Skat indtil videre undersøgt 13 vikarbureauer i Østjylland, og her har man afdækket moms- og skatteunddragelse i størrelsesordenen 110 millioner kroner.
Penge, som man naturligvis gerne vil have i statskassen.

Kriminalkommissær Peter Andersen vurderer, at sagerne formentlig kan ende med fængselsstraf til bagmændene. Der vil desuden blive tale om bøder af en betydelig kaliber, ligesom moms- og skattesnyderne også vil blive mødt af et krav om tilbagebetaling.