Skattereform kan koste job

Skattereform kommer til at koste De Danske Gærfabrikker i Grenå seks millioner kroner om året. Byen kan gå glip af arbejdspladser.

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en skattereform. Men den har en bagside, der kan kost mange arbejdspladser, mener De Danske Gærfabrikkers fabriksdirektør i Grenaa, Arne Boye:

- Alle de investeringer vi har på tegnebordet lige nu skal revurderes - og i værste fald kommer det til at koste arbejdspladser.

De øgede energiafgifter vil koste virksomheden 6 millioner kroner om året, og de penge skal findes internt på fabrikken.

- Politikerne vil blandt andet finansiere reformen ved at hæve el- og varmeafgifterne, og det går hårdt ud over en virksomhed som vores, der bruger meget energi. Mange af vores kunder er i udlandet, hvor energiafgifterne ikke stiger. Derfor kan vi ikke hæve prisen for vores produkter. Gør vi det, vil vores produkter blive alt for dyre i forhold til konkurrenternes, siger Arne Boye til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han bakkes desuden op af Dansk Industri.

De Danske Gærfabrikker er ejet af canadiske Lallemand, der er blevet overrasket over politikernes planer om at øge energiafgifterne.

Derfor frygter Arne Boye, at de investeringer, der var planlagt i Grenaa, nu i stedet flyttes til andre lande. Dermed går der arbejdspladser tabt i Grenaa.