Skatten stiger i flere kommuner

Der er udsigt til skattestigninger i Skanderborg, Syddjurs og Odder. Flere kommuner følger måske trop. Se tv-indslag her.

I Skanderborg Kommune overvejer politikerne både at hæve kommuneskatten og grundskylden næste år. En skattestigning på 0,8 procent kommer til at koste en almindelig familie 8.000 kroner om året.

En sådan skattestigning kommer blandt andet til at ramme familien Møller fra Skanderborg. Her er der forståelse for, at skatten stiger, men det kræver til gengæld også, at den offentlige service bliver bedre.

- Beløbet som sådan, det kan jeg godt undvære. Men der skal også være nogle forbedringer. Jeg skal kunne se, at jeg får noget ud af det, siger folkeskolelærer Jesper Møller til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skanderborg Kommune mangler i alt 170 millioner kroner på næste års budget. Ifølge borgmester Jens Grønlund (V) kan alle pengene ikke findes ved besparelser. Det er derfor nødvendigt at hæve skatten.

- Det vil være nogle meget voldsomme besparelser, der vil ødelægge vores serviceniveau. Det vil jeg ganske enkelt ikke være med til, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.