Skatten stiger 0,7 procentpoint i Skanderborg

En budgetforligsskitse i Skanderborg Kommune lader skatten stige og dropper sparepulje.

Kommuneskatten stiger med 0,7 procent i Skanderborg Kommune næste år, fortæller Midtjyllands Avis.

Dermed stiger skatten i 2008 0,4 procentpoint mere, end de 0,3 procentpoint, som allerede blev aftalt sidste år.

Det ligger fast efter at der i aftes blev enighed om en forligsskitse om budgettet mellem Venstre, De Radikale, De Konservative og Dansk Folkeparti, som tilsammen har 17 af byrådets 29 pladser.

Socialdemokraterne og SF er ikke med i aftalen, fordi de ønskede en skattestigning på 0,8, som den der er indgået forlig om i nabokommunerne Odder og Silkeborg.

Forliget kan dog stadig ende med at omfatte hele byrådet, for der er aftalt en allersidste runde i aften , hvor Socialdemokraterne og SF har sagt ja til at komme for at drøfte den forligsskitse, som de fire øvrige partier har lagt frem.

- Vi mødes klokken 17 tirsdag i et sidste forsøg på at samle hele byrådet bag et budgetforlig, fortæller borgmester Jens Grønlund (V) ovenpå forhandlingerne i aftes.

- Vi håber at få Socialdemokraterne og SF med i aftalen, så blandt andet derfor vil jeg ikke ind på detaljer i den nu, siger han til avisen

Men det radikale byrådmedlem Tage Nielsen fortæller, at den såkaldte en procents prioriteringspulje, der rummede mulige nedskæringer for 17 millioner kroner på skoler, institutioner og en række andre driftsområder, er trukket ud af forslaget.