Skatten ned i Syddjurs

Tvunget til at sætte skatten ned

Der var både godt og dårligt nyt til borgerne i Syddjurs Kommune, da borgmester Kirstine Bille onsdag eftermiddag vendte hjem fra forhandlinger i Indenrigsministeriet.

Kommunens borgere kan nemlig nu se frem til en - ufrivillig - skattelettelse på 0,1 procent. Det fortæller DR Østjylland.

- Når nu vi skal sætte os sammen på budgetseminar her i weekenden, så skal vi se på fem millioner ekstra udover det vi ellers skal se på i driftsbesparelser, siger Kirstine Bille efter mødet med Indenrigsministeriets folk.

Den højere skatteprocent har i de seneste år hjulpet Syddjurs Kommune med at holde skindet på næsen. Med til forhandlingerne havde Kirstine Bille også ansøgninger om tilskud og mulighed for låntagning for op til 50 mio. kroner.

Skal finde pengene
Men uanset hvor meget af det, der går hjem, så må kommunen ud at finde pengene på besparelser.

- Det er der ingen tvivl om. Vi skal ud kigge på vores drift igen, og det vi så skal se, det er hvor stor opgaven er, når vi har fået svar forskellige på ansøgninger, siger Kirstine Bille.  Og efter flere år i træk med besparelser, så er det ved at blive svært at finde steder at spare, hvor det ikke gør ondt, fortæller Kirstine Bille.

- Der har været stor velvilje til at gøre tingene anderledes på en hurtigere, nemmere, bedre og billigere måde, men der er ved at være lang vej til at hente mere.

Der er ikke flere lavthængende frugter, fortæller borgmesteren i den økonomisk trængte kommune.

Syddjurs kan nu håbe på at få op mod 35 mio. kroner i støtte fra staten, og mulighed for ekstraordinært at låne 15 mio.  kroner til at finansiere offentligt byggeri.

Kilde: DR Østjylland