SKAT afslører ulovlige biler

Udskriver bøder for 1 million kroner

SKAT og Politiet har igen været "firmabilkontrol". Denne gang på Oddervej ved Vilhelmsborg i udkanten af Aarhus sidste lørdag.

Resultatet er en ekstra indtægt på ca. 1 million kr. i statskassen i form af skat, moms og registreringsafgift.

- Det er åbenbart stadig ikke alle der ved, at når man kører privat i en firmabil, så skal der ske beskatning af fri bil. Der kan selvfølgelig også være dem, som ikke vil lade sig beskatte og så bare tager chancen. De skal så bare være klar over, at hvis vi træffer dem i et privat ærinde, så kan vi gå op til 5 år tilbage med fri bil. Hvis det f.eks. er en bil til en værdi af 500.000 kr., ja, så er forhøjelsen af indkomsten på 525.000 kr., hvis man har haft bilen i over 5 år. Hertil kommer bøder, som kan beløbe sig til omkring 2-300.000 kr., udtaler Jan Laursen fra SKAT.

Af 80 firmabiler, der blev standset, var der problemer i 8 tilfælde. De kan se frem til en beskatning af fri bil og tilbagebetaling af fratrukne momsbeløb. Andre 19 biler skal undersøges nærmere.

5 biler, der var indregistreret til "autocamper", blev også stoppet. Af disse opfyldte 3 ikke længere kravene til autocampere. Det betyder, at registreringsafgiften skal ændres fra 60 % til 180 % og det kan nemt løbe op i 100.000 kr. - 150.000 kr. pr. bil.

- Først på året sendte SKAT et servicebrev til ejere af 7.000 autocampere og informerede bl.a. om indretningen, så det er ekstra ærgerligt at konstatere, at 3 ud af 5 autocampere ikke havde tingene i orden", udtaler Jan Laursen.

Den fælles aktion foregik i 4 timer på to rastepladser ved Oddervej - lige i nærheden af Vilhelmsborg hestesportscenter, hvor der blev afholdt et stort arrangement. Politiet spottede firmabilerne på Oddervej i begge retninger og fik de udvalgte firmabiler vinket ind på rastepladserne.

Herefter foretog medarbejdere fra SKAT interview af føreren og tjekkede SKATs systemer, for at fastslå om forholdene var i orden.

- Det ville være glædeligt, hvis vore aktioner mod ulovlig kørsel i firmabiler og autocampere virkede 100 %, siger Jan Laursen og tilføjer: 

- Vi må desværre nok sande, at der stadig er en del, som tager chancen.

 

 

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

20201022-113118-L-1920x1277we

play Ny rapport fokuserer på unges liv under corona: Trivsel og social kontakt er under pres

20081220-171759-5_15mb.jpg

Kongehuset svigter Aarhus til jul

Agnethe Baake fra Aarhus besøger Den Gamle By, som fra tirsdag viser julen og dens traditioner

play Julen får ekstra stor betydning i år: - I krisetider rykker man tættere sammen

40_percent

play Kommune importerer grøn energi: - Vi har ikke plads til solceller

Ældre corona plejehjem

Plejehjemssmitte sender kommune til tops på corona-incidensliste