Skarp kandidat med retorisk tæft

Både politiske venner og fjender roser Vistisen

01:39

1 af 2

Europa Parlamentvalgets helt store østjyske sejrherre er den 26-årige Anders Primdahl Vistisen fra Dansk Folkeparti. Han er nu klar til fem år i Europaparlamentet. Dansk Folkeparti fik godt en fjerdedel af stemmerne landet over. Og på Anders Vistisens hjemmebane i Randerskredsen fik hans parti over en trediedel af stemmerne.

Derfor stemte mange på DF

Anders Vistisens plads i parlamentet bliver den tredje politiske kasket på hans hoved. Han har siddet i regionsrådet siden 2009, og sidder lige nu også i byrådet i Randers, hvor både politiske venner og fjender anerkender ham som en dygtig politiker.

- Han virker til at være godt inde i sagerne, og har en god viden om omkring de ting, han arbejder med, og sammen med en vis retorisk tæft, synes jeg, at det er hans stærkeste side, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Allerede som 14 årig meldte Anders Vistisen sig ind i Dansk Folkeparti. I 2009 blev han valgt ind i Regionsrådet, hvor han mødte Fatme Øktem fra Venstre.

- Anders er en god ven til Fatme og jeg, og jeg kender Anders gennem Fatme, som har siddet i Region Midtjylland i en periode, siger Bünyamin Simsek (V), Børn og Unge rådmand i Aarhus Kommune.

Rådmand Bünyamin Simsek og hans hustru Fatma har flere gange været på ferie med Anders Vistisen.

- Når vi rejser sammen og mødes, snakker vi også politik, og Anders kan godt lide at diskutere, og det kan jeg også godt, så vi får mange gode snakke. Anders kan også godt lide at spille forskellige spil, og han hader at tabe, siger Bünyamin Simsek.

Personligt fik Anders Vistisen 7.355 personlige stemmer. Et pænt stykke fra Morten Messerschmidts over 400.000 personlige stemmer på landsplan.

Se portræt af Anders Vistisen i videoen over artiklen.