Skanderborg skaffer jobs

Kun 3,7 procent arbejdsløshed i kommunen 

Skanderborg kommune har succes med beskæftigelsesindsats (arkivfoto)

Skanderborg Kommune ligger helt i top, når det gælder om at få ledige i job. Samtidig har kommunen den laveste ledighed i mere end et år.

For nylig viste Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse, at Skanderborg Kommunes Jobcenter er Danmarks bedste målt på lokale virksomheders tilfredshed. 

I Skanderborg Kommune er mere end hver tredje stadig selvforsørgende tre måneder efter, at aktiveringen er afsluttet, viser en undersøgelse foretaget af Kommunernes Landsforening. Hermed er kommunen fjerde bedst på landsplan, når det gælder om at hjælpe borgere i arbejde gennem aktivering.

- Kommunernes aktivering af ledige har været ivrigt diskuteret de senere år.  Derfor er jeg også er meget tilfreds med, at vi nu får solid dokumentation for, at den indsats vi levere overfor vores ledige borgere er mere end i orden, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en pressemeddelelse.  

Skanderborg aktiverer flere på private og offentlige virksomheder i stedet for gennem kommunale beskæftigelsesprojekter

Ledigheden i Skanderborg Kommune er for øjeblikket på 3,7 pct. Dermed har kommunen den fjerde laveste ledighed på landsplan. Man skal tilbage til august 2010 for at finde lavere ledighedstal i kommunen.