Skanderborg Kommune glemte lungesyg

Skanderborg Kommune glemte ved en fejl sygemeldt i otte måneder

Nu kan han ikke betale sin lungemedicin, fordi kommunen har stoppet hans sygedagpenge. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Lige nu ligger der for 2.600 kr. lungemedicin på apoteket i Skanderborg til 42-årige Rene Jensen, der har stærkt nedsat lungefunktion. Men Rene Jensen har ikke råd til at hente den.

For 1. oktober lukkede Skanderborg Kommune for hans sygedagpenge, og da hustruen er i job, kan han ikke få kontanthjælp. Kommunen har stoppet sygedagpengene, selv om den har erkendt, at den har begået flere alvorlige fejl i hans sag.

- Jeg er langt nede, og det er min hustru også. Vi er dybt forgældede og låner af familien, men det kan ikke fortsætte. Min situation er uafklaret. Jeg er bange for at vælte helt, siger chauffør og montør Rene Jensen.

Jobcenter Skanderborg erkender alle fejl. 

- Vi bøjer os i støvet. Det er ikke acceptabelt. Det ville være fair, hvis vores fejl gav ham en længere snor. Men vores jurister vurderer, at der ikke er lovhjemmel for forlængelse, siger chef for sygedagpengeafdelingen Jesper Cetnie Rasmussen til Nyhedsbrevet 3F.

Socialrådgiver i 3F Transport, Logistik og Byg, Århus, Kit Aastrup ser flere oplagte muligheder for forlængelse af Rene Jensens sygedagpenge og har anket sagen til Beskæftigelsesankenævnet.