Skal udvikle fødevarer

Studerende skal udvikle fødevarer til seniorer

Fra onsdag til fredag i denne uge indtager 40 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus feriebyen Øer ved Ebeltoft. Her skal de hjælpe to store fødevareproducenter med nye fødevarekoncepter til seniorer.

En af de to deltagende fødevareproducenter er ISIS A/S. Virksomheden har hovedsæde i Åbyhøj og producerer søde sager uden tilsat sukker. Med samarbejdet får ISIS stillet de studerendes lyse hoveder til rådighed kvit og frit i 48 timer.

- Det er ikke hver dag, vi får chancen for at få 20 friske og engagerede øjne på nogle af vores udfordringer. Samtidig vil vi gerne hjælpe erhvervsakademiet med at give indhold til uddannelsen og stille os til rådighed som case, siger ISIS' innovationschef Carl Bjarne Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Øvelse gør mester

Selvom de studerende deltager i innovationscampen som led i deres uddannelse, bliver arbejdet taget alvorligt. Nogle af de studerende vil også tage nætterne i brug, fortæller lektor Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus.

- Med samarbejdet får fødevareproducenterne inspiration til at løse aktuelle udfordringer, og de studerende får en snert af praksiserfaring. Det giver de studerende en unik mulighed for at få virkelighedens udfordringer helt ind i den daglige undervisning. Samtidig forsøger vi at have en stor grad af innovationshøjde, eftersom de studerende skal samarbejde på tværs af fag og uddannelser, siger han.

Det er tredje år i træk, at camp'en afholdes i Øer med forskellige virksomheder som opdragsgivere fra år til år.