Skal skatten sættes ned?

Se, hvem der vil sænke skatteprocenten

13:04

1 af 2

Skanderborg Kommune klarer sig på mange områder godt.

Det er den kommune, hvor borgerne har det bedst, viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Se: Her har borgerne det bedst

I modsætning til nabokommunerne er skatteprocenten dog noget højere i Skanderborg, end den er i nabokommunerne Aarhus og Horsens.

Det er dog ikke et problem, mener borgmester Jørgen Gaarde (S). Han mener, at skatten skal være, som den er - også i næste byrådsperiode. Det vil ikke være forsvarligt at sænke skatten, fortæller han:

- Det skal vi ikke, fordi vi har et stærkt ønske om at udbygge på alle vores velfærdsområdet, siger borgmester Jørgen Gaarde (S).

Borgmester Jørgen Gaarde (S) bliver bakket op af SF:

- Ingen skattenedsættelses-snak, før vi har fundet den kvalitet vi vil have, siger Claus Leick fra SF.

Venstre, Konservative, Radikale Venstre og Liberal Alliance er derimod mere åbne for at sænke skatten. Flere af partierne er dog enige med borgmesteren om, at der ikke skal ændringer de næste fire år.

- Vi vil på sigt sætte skatteprocenten ned. Man skal have respekt for den. Hvis det er et parameter, der holder folk væk fra kommunen, så er det noget, man skal kigge på, siger Søren Erik Pedersen fra Venstre.

- Vi vil ikke beholde folks penge, hvis vi ikke har brug for dem til at drive en fornuftig kommune, siger Tage Nielsen fra Radikale Venstre.

- Der er masser af potentiale. Det, det drejer sig om, er, at finde det effektiviseringspotentiale, der er i kommunen, siger Carsten Bach fra Liberal Alliance.

Se et uddrag fra debatten, hvor politikerne diskuterer, kommunen skal sænke skatten eller ej øverst i artiklen.