Skal lære integration i USA

Aarhus-borgmester vil lade sig inspirere af amerikanere

En delegation fra Aarhus med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen drager i dag til storbyerne Minneapolis og St. Paul i USA.

Under besøget skal Aarhus-borgmesteren og resten af delegationen forsøge at høste af de erfaringer, amerikanerne har gjort sig i forhold til integration af etniske minoriteter.

Det er kun få dage siden, at en amerikansk delegation fra Minneapolis besøgte Aarhus for at høre om de aarhusianske erfaringer med integration.

- USA har en lang tradition for at aktivere civilsamfundet, og det falder godt i tråd med de mål, Aarhus har sat sig på integrationsområdet. Et af kernepunkterne i vores integrationspolitik er netop, at integration skal være et fælles ansvar; at vi kun kan lykkes ved at engagere hele bysamfundet. Her er jeg sikker på, at vi kan lære noget i USA, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Foruden borgmesteren tæller den aarhusianske delegation blandt andre politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi og Carsten Riis, der er særlig rådgiver for universitetsledelsen på Aarhus Universitet.