Skal her ligge en lufthavn?

Område ved Trige er endnu engang i spil

02:18

1 af 2

En mark nord for Aarhus er igen kommet i spil, når det gælder placeringen af en lufthavn i Østjylland. Det samme skete for 12 år siden.

Marken ved Thomasminde i Trige er tidligere blevet udpeget som den mest optimale placering for en østjysk lufthavn blandt andet, fordi kundegrundlaget vil være større end det er i Tirstrup, hvor lufthavnen ligger i dag, og beliggenheden bedre i forhold til offentlig trafik.

Nu vil politikerne i Aarhus Byråd have undersøgt mulighederne for en alternativ placering af Aarhus Lufthavn, som kæmper med at tiltrække passagerer og nye ruter.

I Thomasminde er borgerne trætte af, at en ny undersøgelse endnu engang bringer deres område i spil, og at de derfor skal kæmpe den samme kamp, de gjorde dengang:

- Der er ikke meget forskel fra dengang og så i dag. Udgangspunktet er det samme. Vi vil ikke have den lufthavn, siger pensionist Svend Aage Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg har det skidt med det. Bestemt. Det er ikke noget, man bare slynger ud sådan noget. Det går ud over menneskerne herude.

I efteråret blev der startet en Facebookgruppe imod en flytning af lufthavnen til området, og den har nu næsten 3500 støtter.

Mød to af borgerne i Thomasminde og hør om deres kamp i tv-indslaget øverst i artiklen.