Skal have ny 49er-makker

Jonas Warrer skilles fra Peter Lang

Foto: Christian M. Borch / Sejlsport.dk

Aarhusianske Jonas Warrer skal have ny makker i 49eren.

De to danske OL-medaljevindere Jonas Warrer og Peter Lang har valgt at afbryde deres samarbejde frem mod OL i Rio de Janeiro, Brasilien, i 2016.

- Det er en tung beslutning, vi har truffet. Men vi er nået til en erkendelse af, at vores samarbejde i båden de seneste måneder ikke har udviklet sig optimalt. Peter og jeg er forskellige som personer, og det påvirker vores samarbejde på en måde, som i længden risikerer at stå i vejen for vores sportslige potentiale, siger Jonas Warrer i en pressemeddelelse.

Hos Dansk Sejlunions mener man, at det er et tilbageslag, men at man nok skal nå at få sammensat nogle konkurrencedygtige besætninger til OL.

- På kort sigt er det naturligvis et tilbageslag, at vi mister vores stærkeste besætning. Omvendt er det vigtigt at træffe beslutningen nu og ikke et halvt år før OL. Vi har flere rigtig dygtige sejlere i baghånden, og jeg tror på, at vi i længden kan opnå en fordel ved at ryste posen og kaste ny dynamik ind i vores 49er-gruppe. Der er stadig god tid til OL, og vi kan godt nå at skabe ny topbesætninger, siger Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejlunion.

Han forventer, at det inden for ganske kort tid er afklaret, hvordan de nye landsholdsbesætninger kommer til at se ud.

Jonas Warrer vandt OL-guld tilbage i 2008, dengang var det med Martin Kirketerp ved sin side.