Skal han lede Venstre?

Det trækker op til V-kampvalg i Aarhus

Henrik Vestergaard (V) overvejer at stille op som borgmesterkandidat for Venstre i Aarhus. Foto: Peter Marker

Venstre i Aarhus skal muligvis ud i et kampvalg, inden det er afgjort, hvem der skal være partiets næste borgmesterkandiat.

Pladsen som førsteudfordrer til borgmesterposten er blevet ledig, efter at Laura Hay har meddelt, at hun stopper i politik.

Den nuværende rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, har allerede meldt sig ind i kampen om at blive Venstres spidskandidat.

Flere lokale V-vælgerforeninger opfordrer partiets gruppeformand og fungerende politiske ordfører Henrik Vestergaard til at stille op i et kampvalg mod Bünyamin Simsek.

Henrik Vestergaard har endnu ikke afgjort, om han vil tage imod opfordringen om at gå efter at blive partiets næste borgmesterkandidat.

- Jeg er meget smigret. Men det er ikke en gratis omgang for mig. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende og skal overveje, om det er muligt også at være fuldtidspolitiker, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Medlemmerne vil have valg

Venstre i Lystrup-Elev-Lisbjerg-Trige og i Hjortshøj-Egå har i en pressemeddelelse tirsdag formiddag oplyst, at de gør fælles front og opfordrer Henrik Vestergaard til at gå efter borgmesterposten.

Kort efter meddelte Århus Venstreforening, der dækker inden for Ringgaden, at den også opfordrer Henrik Vestergaard til at stille op.

Senest 26. oktober er det afgjort, hvem der er i spil som borgmesterkandidater for Venstre i Aarhus.

Uanset hvem der fremover skal lede partiet er der ifølge Henrik Vestergaard sundt, hvis medlemmerne skal høres i et kampvalg, inden borgmesterkandidaten er fundet.

- Jeg tror, Venstres medlemmer godt kunne tænke sig at foretage et valg. Medlemmerne vil gerne have, at der er flere kandidater at vælge imellem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.