Skal give unge madglæde

Stort projekt skal give unge glæde ved at lave mad

Foto: Uffe Weng

Food Maker er et nyt projekt, der skal give unge i Aarhus mellem 16 og 24 år mulighed for at blive klogere på mad. Bag projektet står Folkesundhed Aarhus og Madkulturen, som er en selvejende organisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Food Maker tager afsæt i de unges engagement og lyst til fællesskaber og nydelse - og målet er at lære unge at skabe rammer, hvor de i fællesskab med andre unge laver mad.

- Food Maker er et projekt, der giver vores unge muligheden for at udvikle, eksperimentere og frem for alt grundlægge stærke fællesskaber på deres egne præmisser. Om de vælger at lave folkekøkkener, madklubber eller forskellige events, ved vi ingenting om. Og det er hele ideen bag Food Maker; at projektet og initiativerne udvikles af unge, for unge, med unge, siger sundhedsrådmand i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), i en pressemeddelelse.

Food Maker henvender sig til en målgruppe, som er i gang med at forme egen tilværelse og som - statistisk set - spiser mindre sundt end befolkningen i gennemsnit. Og netop fremtidens genration er et prioriteret fokusområde for Madkulturen.

- Evnen til at lave sund, spændende mad på et lavt budget sammen med andre er en erfaring, som de unge kan trække på resten af livet. Derfor er det vigtigt, at vi ikke alene udvikler nye metoder i Aarhus, men også breder konceptet ud til resten af landet, siger direktør i Madkulturen, Judith Kyst.

Food Maker er et treårigt udviklingsprojekt. Det er planen, at erfaringer fra projektet efterfølgende skal deles med andre kommuner og aktører.

Projektet er støttet med 11,5 mio. kroner fra Nordea-fonden.