Skal bevise terror

Anklageren fremlægger beviser, der skal overbevise dommerne om, at Kurt Westergaards overfaldsmand skal dømmes for terror

Foto: Tegning: Nils Sloth

I dag fortsætter retssagen mod den 29-årige somalier, der er tiltalt for at angribe Kurt Westergaard på dennes bopæl i Viby den 1. januar sidste år. Her vil anklageren forsøge at føre bevis for, at den tiltalte er skyldig i terror.

- Anklageren skal fremlægge beviser for, at det ikke kun var et angreb på Kurt Westergaard, der fandt sted 1. januar sidste år, men rent faktisk var en terroraktion, siger reporter Lóa Skau Björnsson, der følger sagen for TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Noget at det, hun vil fremlægge i dag, er telefonaflytninger, som PET har foretaget på den tiltaltes telefon og overvågning af internetforbindelsen, der var i hans hjem i Hvidovre.

Derudover har politiet i den tiltaltes kones hjem i Aalborg fundet et stykke papir, hvor den tiltalte havde lavet nogle optegninger og blandt andet havde skrevet Al-Shabab og Al-Qaeda, forklarer hun videre.

Manden, der kom til Danmark for 14 år siden, er tiltalt efter den strengeste del af terrorparagraffen.

Han forklarede i retten sidste uge, at han ikke ville dræbe tegneren - blot true ham. Han forklarede videre, at han følte sig provokeret over at tegneren - fem år efter tegningerne var blevet offentliggjort i Jyllands-Posten - blev ved med at fremstå som en helt.

Han angreb Kurt Westergaard med en økse. Den aarhusianske tegner havde dog forskanset sig på sit badeværelse, som efter trusler mod tegneren er indrettet som sikkerhedsrum med en pansret dør.

Se mere i dagens udsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.