Skal bekæmpe trafikpropper

Kommune ansætter mobilitetschef - mød ham her

01:54

1 af 2

Onsdag havde den nye mobilitetschef i Aarhus Kommune sin første arbejdsdag. Han skal gøre noget for de tusindvis af bilister, der holder i kilometerlange køer hver eneste dag i byen.

Og manden i spidsen for kampen mod bilkøerne er helt klar over, at hans nye job bliver øretævernes holdeplads.

- Det er ikke en helt ufarlig opgave, og selvfølgelig vil der være nogle, som bliver sure på mig undervejs, men det må jeg lære at leve med, siger Mads Holm-Petersen, der er ny mobilitetschef.

Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Jeg glæder mig. Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg synes, at det er så spændende, og jeg er helt sikker på, at det bliver rigtig skægt, siger Mads Holm-Petersen.

Ifølge en undersøgelse fra navigationsfirmaet TomTom i 2013 er Aarhus den tredje mest trafikerede by i Norden, så der er nok at tage fat i for den nye chef.

- Vi skal have tænkt alle transportmidlerne sammen, og vi skal have tænkt den bedste mulige mobilitet for flest mulige mennesker, og det er noget med at tænke helheder ind i planlægningen af byrum, veje og infrastruktur, siger Mads Holm-Petersen.

Du kan møde Mads Holm-Petersen i indslaget over artiklen og høre, hvordan han vil løse de mange problemer som trafikanterne i Aarhus bøvler med.