Skæld-ud til buh-råb og fløjt

Venstre fordømmer opførsel

02:28

1 af 2

Fra alle sider er der fordømmelse af de mange fløjter og buh-råb under 1. maj talerne på Tangkrogen og i Randers.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) måtte korte sin tale kraftigt af, og det var de færreste, der kunne høre hendes tale. På sin facebook-profil skriver hun:

"Rigtig mange kom forbi til 1. maj-møder over hele landet. Men det har også været forstemmende, fordi dem, der larmede mest, ødelagde det for alle andre. Jeg synes ikke, det er sådan, at 1. maj skal være".

Fra sine partifæller, nuværende borgmester Jacob Bundsgaard og tidligere borgmester Thorkild Simonsen, modtog hun fuld sympati og støtte:

- Det er ikke en ordentlig måde at tage imod landets statsminister, sagde Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Så uværdigt har vi aldrig opført os her i Aarhus, siger Thorkild Simonsen.

Venstre tager afstand fra opførsel

Her til morgen har også Venstre i Aarhus udsendt en pressemeddelelse, hvor partiets borgmesterkandidat opfordrer byrådet til en fælles fordømmelse af opførslen på Tangkrogen.

- Jeg har fuld forståelse for, at mange Aarhusianere er skuffede over den politik som regeringen fører, men uenigheder må aldrig udvikle sig som det gjorde på Tangkrogen. Landets statsminister, om man kan lide vedkommende eller ej, skal mødes med respekt, men det var en meget respektløs opførsel visse personer udviste i dag. Både over for statsministeren, men også over for de aarhusianere, der gerne ville høre landets statsminister tale, siger Bünyamin Simsek, borgmesterkandidat for Venstre i Aarhus.

- Jeg opfordrer nu byrådet til at stå sammen mod den slags handlinger til et demokratisk arrangement, hvor mange aarhusianere var mødt op for at høre Helle Thorning-Schmidt tale. Vi er åbne og demokratiske i Aarhus og derfor skal vi ikke acceptere disse handlinger, siger Bünyamin Simsek

Facebook også fuld af fordømmelse

På netop Facebook strømmer det over med afstandtagen og fordømmelse af de mange, som fløjtede og buh'ede.

"Hvor uværdigt og pinligt".

"Jamen det er da fantastisk, at ytringsfrihed er at råbe så højt, at man ikke kan høre den anden part. HOLD NU".

"Hvis de bortløbne vælgere fra S og SF er de kødhoveder, der skød med vand, smed med æg og lavede ravage til 1. maj talerne, kan man overveje, om de to partier orker at få dem tilbage"...

"Dårlig stil"!

"Ytringsfrihed, ytringsfrihed og atter ytringsfrihed - uanset hvor skuffet og frustreret man er"!

Aarhus Lærerforening tager også afstand fra larmen. Formand Søren Aakjær understreger, at fagforeningens oplæg til dagen var at vende ryggen til talerne og vise sure smileys.