Skæg-auktion er nu forbi

Ikke alt blev solgt til Movember Auction

Gavekortene blev revet væk. Det samme gjorde de populære jubilæumsvaser fra Kähler sammen med sportstøj og brætspil.

Udbyttet af auktionen Movember Auction nåede ikke helt de højder, som fem studerende fra Erhvervsakademi, der står bag projektet, havde håbet.

Movember Auction er et velgørenhedsprojekt, som i november måned forsøgte at samle penge ind til kampen mod prostatakræft.

Det skete ved, at de studerende fik virksomheder til at donere genstande, der senere blev solgt hos auktionshuset Østjysk Auktion.

Auktionen udløb den 3. december og indtil videre er der ikke fuldt overblik over fortjenesten. Det samlede antal genstande havde en værdi omkring 1,5 millioner kroner, men det er langt fra det beløb, der er blevet samlet ind, fortæller den ene af initiativtagerne, Jonas Wojcik.

Han er dog glad for holdets gode indsats, og de erfaringer, de er blevet rigere:

- Vi er blevet klogere i forhold til næste gang angående, hvem vi skal samarbejde med, og hvilke produkter, der sælger, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND

Kup i stedet for god sag

Jonas Wojcik og hans medstuderende fik idéen til auktionen i forbindelse med deres studie og udarbejdede det i den forbindelse som et skoleprojekt.

Grunden til, at indtjeningen formentlig ikke blev så stor, er, at mange af genstandene blev solgt til lavere pris end forventet, og at der slet ikke blev budt på en lang række genstande.

- Vi skal blive bedre til appellere til, at det handler om en god sag mere end at gøre et godt kup, siger Jonas Wojcik.

For at få skrabet endnu flere penge sammen, er de fem studerende nu i kontakt med opkøbere, som de håber, at kunne få afsat blandt andet stole, sofagrupper og skriveborde til.

- Vi håber, vi kan få det afsat. Ellers vil vi undersøge muligheden for at sende det til Afrika, siger Jonas Wojcik.

De fem studerende satser på, at kunne vende tilbage med endnu en omgang Movember Auction næste år.