Skaber camp for kræftramte børn

To medicinstuderende fra Aarhus vil give kræftramte børn bedre livskvalitet

To medicinstuderende fra Aarhus Universitet er netop nu ved at oprette den første danske rehabiliteringscamp for danske kræftsyge børn og unge.

De to medicinstuderende Rasmus Thøger Christensen og Heidi Kristine Støve, som begge er 26 år, har sat deres studier på stand by og er blevet en del af et iværksætterforløb på Aarhus Universitet.

I mange år har de været frivillige på den irske rehabiliteringscamp Barretstown, hvor Børnecancerfonden sender ti danske børn på ophold hvert år.

Nu er de to aarhusianske medicinsturende ved at forberede en lignende dansk camp, hvor kræftramte børn mellem 12-18 år kan komme sig ovenpå et langt sygdomsforløb.

Hvert år får cirka 200 børn og unge konstateret kræft. De børn, der overlever sygdommen, har en øget risiko for efterfølgende at blive ramt af for eksempel depression og angst, og mange børn oplever, at de har været socialt isoleret på grund af lange hospitalsindlæggelser.

På aktivitetscampen vil børnene få muligheden for at være børn og have det sjovt, mens de møder andre børn, der er i samme situation.

Projektet er finansieret af Børnecancerfonden.