Sjusk og fejl årsag til ulykke

Glasplade faldt ned fra 8. sal

Undersøgelser af Marina House-facaden konkluderer, at det er projektering- og udførelsesfejl der er skyld i ulykken.

For præcis en uge siden fik beboerne i lejlighedskomplekset Marina House på Aarhus Havn sig en forskrækkelse. En 100 kilo tung glasplade rev sig løs fra en tagterrassen på ottende sal af bygningen og styrtede direkte ned på asfalten.

Ingen personer kom heldigvis til skade ved ulykken, men bygningen blev hurtigt spærret af og beboerne evakueret.

Sjusk

Nu viser resultaterne af undersøgelserne af bygningen, at der formentlig er tale om sjusk, fejl eller manglende evner enten i udførelsen af bygningen eller på tegnebrættet.

Bygningen er opført af Sjælsø Gruppen og ejes i dag af et selskab bestående af private investorer med direktør Henning Norup i spidsen.

- Ja, en del af det er sjusk eller manglende dygtighed. Undersøgelsen har vist, at det primært skyldes udførelsesfejl, siger Henning Norup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han forklarer, at man ikke præcist ved, hvor mange af udførelsesfejlene, der egentlig skyldes fejl på tegnebrættet. Det ved man ikke, da det er Sjælsø Gruppen, der stod bag opførelsen af bygningen. Firmaet er nu gået konkurs, og det har derfor endnu ikke været muligt at få projekteringen af bygningen fra dem.

- Derfor kan der være noget af udførelsen, som nu betegnes som fejl, i bund og grund være rigtigt udført ifølge projektbeskrivelsen. Så det kan være, at fejlen ligger der i større grad. Det ved vi ikke endnu, siger Henning Norup.

En del fejl på facaden

Undersøgelsen af Marina House-facaden har desuden vist, at der var fejl en del steder på bygningen.

- Det er konstateret, at der er en del problemer på facaden, siger Henning Norup, der ikke kan huske, hvor mange glasplader det præcist drejer sig om.

- Fejlene er egentlig enkle at udbedre, når arbejdet går i gang. Nogle steder mangler der beslag, og nogle steder er beslagene formentlig ikke sat ordenligt på, siger Henning Norup.

Han fortæller, at arbejdet med at udbedre fejlene begynder torsdag morgen. Det er foreløbigt sat til at tage en uge, så det forventes, at beboerne i Marina House i slutningen af næste uge kan begynde at bruge deres altaner og tagterrasse igen.

- Vi har stillet beboerne en kompensation i udsigt. Vi ved endnu ikke, hvad det bliver, men det finder vi ud af, når arbejdet er færdigt. Så ved vi også, hvor lang tid beboerne har måttet gå uden at kunne bruge deres altaner, siger Henning Norup.