Sjusk i 4 af 10 pizzeriaer
Fødevarestyrelsen afslører dårlig hygiejne eller rod i papirerne i næsten 40 procent af pizzeriaerne i Århus.
Varme i køleskabet, bakterier i kødet, fastgroet snavs i krogene og rod i papirerne er blot nogle få af de problemer, Fødevarestyrelsen støder på i de århusianske pizzeriaer.
Så sjuskede er pizzaejerne, at næsten 40 procent af dem har fået en bøde, påbud eller indskærpelse fra kontrolafdelingen i Århus. Det skriver Århus Stiftstidende.
En gennemgang af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg det sidste halve år viser, at 35 ud af de 92 pizzeriaer i Århus og omegn ser stort på hygiejnen.
På en håndfuld pizzeriaer er forholdene så grelle, at ejerne har fået bøder på op til 7000 kroner for griseri og for ikke at rette sig efter tidligere påbud.
Værst ser det ud i Egå, hvor kun ét af fire pizzeriaer slap uden bemærkninger.