Sjældent nederlag til mestrene fra Horsens

Horsens tabte for anden gang i denne sæson

Arkivfoto

Basketballholdet Horsens IC skulle torsdag aften forsøge at vinde sæsonens 14. kamp på udebane i Svendborg.

Horsens, der er forsvarende Danmarksmestre i basketball, havde før dagens kamp kun tabt en enkelt kamp i sæsonen, men fynske Svendborg Rabbits blev for stor en mundfuld for Horsens, der for anden gang i sæsonen måtte indkassere et nederlag.

Det var ellers en jævnbyrdig kamp mellem ligaens nummer et, Horsens, og ligaens nummer tre, Svendborg. Første periode endte med en lille føring på 23-19 til hjemmeholdet.

Læs også Goddag og farvel i Horsens IC og Bakken Bears

Men i anden periode kæmpede Horsens sig tilbage i kampen. Og da buzzeren lød efter de to første perioder, var kampen således helt lige, 35-35.

Efter pausen var det mere af den samme sang. Ingen af holdene kunne for alvor skabe det afgørende forspring. Ved slutningen af tredje periode var det stadig helt lige 56-56.

Det blev derfor også en afslutning på kampen helt i stil med, hvordan den var blevet spillet. Horsens lignede ellers et vinderhold i de sidste sekunder med en føring på 68-67.

Men Svendborg ville det anderledes, og da de fik bolden erobret tilbage i slutsekunderne, kunne Svendborg sætte de afgørende point på tavlen. 

Læs også Bakken Bears tabte bundkamp i Champions League

Dermed vandt Svendborg kampen 69-68.

Iffe Lundberg og Myles Mack blev topscorer for Horsens med 13 point hver. Kampens topscorer blev Svendborgs Stefan Bonneau med 15 point. 

Der var stor glæde, da Horsens IC i 2016 blev danske mestre:

00:19 Luk video