Simsek: Det er sygt at gifte sig med mindreårige

Bünyamin Simsek mener ikke, at man skal give asyl til mennesker, der er gift med mindreårige

04:27

1 af 2

Integrationsminister Inger Støjberg vil adskille barnebrude og deres mænd i danske asylcentre, men det synes formanden for Grimhøjmoskeen i Gellerup, Oussama El-Saadi, ikke er en god idé.

Ikke et overraskende synspunkt fra Oussama El-Saadi, mener Venstres Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek fra Aarhus Kommune.

- Det udstiller blot at både formanden for Grimhøjmoskeen og de mennesker, der er gift med mindreårige, ikke er kommet til Danmark på grund af vores værdier og vores demokrati. De er kommet til Danmark på baggrund af vores velfærd, og det er den, de er ude efter. Hvis man er gift med et barn, man skulle passe på, og som man dyrker sex med, bør være grund nok til, at man får afslag på sin ansøgning om asyl, siger Bünyamin Simsek.

Faktisk mener han ikke, at Danmark skal give asyl til mennesker, der finder det rimeligt, at man kan gifte sig med mindreårige.

- Det er jo ikke foreneligt med vores retsgrundlag, at man gifter sig eller har sex med mindreårige. Det skal vi ikke acceptere, det er vi nødt til at bekæmpe, og det kan man ikke henvise til kultur eller til religioner, det er jo simpelthen sygt. Det er syge mennesker, der kan støtte op om sådan noget, siger Bünyamin Simsek.

Grimhøj-formand vil ikke adskille barnebrude fra mænd

Det er rådmand Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre sådan set enig i. Men han mener, at demokratiet sagtens kan holde til uenigheder.

- Jeg er dybt uenig med Oussama El-Saadi, men på den anden side er det vigtigt, at styrken i vores demokrati er, at demokratiet kan godt holde til, at man har de holdninger, bare man holder dem inden for lovens rammer, siger han.

Se debatten mellem de to i indslaget øverst i artiklen.