Simonsen kritiserer Helle T.

Tidligere Aarhus-borgmester: Uden de radikale går det ikke

Thorkild Simonsen: Ikke en god aftale mellem S og SF

Den tidligere Aarhus-borgmester og indenrigsminister Thorkild Simonsen (S) kritiserer nu åbent Socialdemokraterne og SF?s rolle forud for de igangværende politiske forhandlinger på Christiansborg:

- Det er underligt, hvis man som opposition gerne vil i regering og ikke har det tredje parti med i aftaler. Det har spillet en rolle for den måde, som Margrethe Vestager nu opfører sig på, siger han til Politiken.

- I de 30-40 år jeg har været politisk aktiv, har Socialdemokraterne ikke kunnet gennemføre noget, uden de radikale var med. Derfor var det ikke godt, da Socialdemokraterne lavede aftaler med SF uden at have en afklaring med de radikale. Det skulle man have overvejet nærmere. Det er en diplomatisk måde at sige det på, siger Thorkild Simonsen.

Socialdemokraternes politisk-økonomiske ordfører, René Skau Björnsson, tager afstand fra Thorkild Simonsens synspunkter:

- Det er imponerende så klarsynet man åbenbart bliver, når man er forhenværende minister. Men det havde været bedre at tage et møde med Helle Thorning-Schmidt, hvis man har gode råd til hende, fremfor at bruge aviserne til at tage afstand fra hende. Det er ikke just gavnligt, siger han.
 
- Vi har et rigtigt godt samarbejde med det Radikale Venstre og de peger på Helle Thorning som landets næste statsminister. At de lige nu vil afskaffe efterlønnen sammen med Dansk Folkeparti er deres egen sag, og påvirker ikke vores samarbejde.