Simon Kvamm vender hjem til gymnasiet og knallertbanden

Den silkeborgensiske komiker og musiker begynder sin nye tour i denne uge

Foto: Torben Christensen - Scanpix

Foto: Mette Johnsen

Foto: Bill Ebbesen

Foto: David Leth Williams - Scanpix

1 af 4

Silkeborg-drengen Simon Kvamm indleder torsdag sin Vandmand Solotour, og dagen efter gæster han så barndomsbyen og det lokale gymnasium. Showet betegner han selv som Niels Hausgaard formatet med indhold, der tager udgangspunkt i alt, han har rørt ved.

Derfor er det altså ikke en klassisk koncert eller et standup show, men en kombi.

- Det bliver spændende og befriende at blande tingene sammen. Angora og Nephew bliver rørt sammen i en stor mærkelig gryderet, fortæller Simon Kvamm til tv2oj.dk.

Læs også De Eneste To med hver sit soloprojekt

Showet i Silkeborg er fredag, og bliver holdt på gymnasiet, hvor flere af fortællingerne i showet tager udgangspunkt fra.

Blød eller hård?
- Meget af det foregår helt konkret på gymnasiet, så det bliver meget specielt at optræde der. Der er nogle følelser på spil, og det er faktisk en af grundene til, at premieren er i Aalborg for lige at prøve det af der inden Silkeborg, forklarer Simon Kvamm.

Blandt publikum på gymnasiet kommer en særlig indbudt flok, som også er en del af forestillingen. Det er de tidl. medlemmer af den knallertbande, som hovdepersonen selv var en del af i teenageårene.

Læs også Simon Kvamm løfter sløret for stor soloturné

- En af pointerne i showet er min egen kamp for at finde ud af, om jeg egentlig er og var en blød eller hård fyr. Dengang spillede jeg klaver i smug derhjemme, men var også en del af en knallertbande, lyder det fra Kvamm.

Hvad showet ellers kommer til at byde på, må du selv opleve ved at dukke op på gymnasiet, siger han. Der er stadig billetter at få.