Simon kom ind på drømmestudiet: Godt jeg tog eksamen seriøst

Simon Algrensen Christensen kom ind på drømmestudiet på trods af, at det steg pænt i adgangskrav

På forhånd følte Simon Algrensen Christensen sig meget sikker på, at han ville blive en af dem, som Aarhus Universitet kunne byde velkommen som nye studerende.

Han havde søgt en plads på Economics and Business Administration på Aarhus Universitet.

- Jeg havde forventet at komme ind, fordi snittet sidste år var 7,8, og jeg har søgt ind med 10,2, siger 20-årige Simon Algrensen Christensen til tv2oj.dk. 

 

Og ind kom han da også, men det var nu alligevel godt, at han havde lidt at give af på karakterfronten, for adgangskravet var steget væsentligt på blot et enkelt år.

- Det er steget til 9,0, så det var godt, jeg tog mine eksamener seriøst, må man sige. Jeg havde ikke forventet, at det ville stige til 9,0, siger han.

Simon Algrensen Christensen er netop flyttet til Aarhus fra Sæby i Nordjylland for at studere, og hans kammerat, som han skal dele lejlighed med, kommer først i næste uge. Derfor blev det en beskeden fejring. 

 

- Jeg kender ingen i Aarhus, så jeg havde ikke rigtig nogen at fejre det med. Men jeg ringede til min mor – så lidt blev det da fejret, siger Simon Algrensen Christensen med et grin.

At det netop blev Economics and Business Administration skyldes, at han er tiltalt af studiets muligheder for kontakt med udlandet.

- Først havde jeg tænkt på erhvervsøkonomi, men jeg snakkede med nogle, der havde været i udlandet og studere, og på det her studie er det meningen, at man skal ud og studere på femte semester og få nogle andre forbindelser. Jeg tror, at det i fremtiden er vigtigt, at man har et internationalt blik i det, man foretager sig, siger Simon Algrensen Christensen om studiet, der bliver undervist på engelsk og derfor også optager udenlandske studerende.