Silkeborgs nye studiemekka

Campus får en mio. kroner fra kulturhovedstad

Bindslev Plads i Silkeborg bliver i fremtiden centrum for byens uddannelsesinstitutioner.

Her er planen, at der skal bygges et helt nyt campusområde på 1.400 kvadratmeter med plads til kreative undervisningslokaler.

Hele projektet, som har titlen Campus Bindslevs Plads, har netop modtaget 950.000 kroner af det aarhusianske kulturhovedstadsprojekt.

Pengene skal finansiere en række læringslaboratorier, som er navnet på de tre største læringsprojekter på det nye campus. Det første blev afholdt i efteråret 2014. Læringsprojekterne skal gøre de ansatte klar til at tage det nye miljø i brug Derudover skal pengene gå til at stable en konference på benene.

Det er Silkeborg Business College, TH. LANGS HF & VUC, Silkeborg Bibliotek og Silkeborg Medborgerhus, Den Kreative Skole, Th. Langs Skole og folkeskolerne i Silkeborg, der er gået sammen om projektet.

Planen er, at campusområdet skal benyttes på tværs af skolerne og være rammen om fælles uddannelsesfaciliteter.

Ifølge projektleder René Gabs Bargisen bliver det særlige ved det nye studieområde, at det også bliver tilgængeligt for byens borgere uden for skolernes åbningstid:

- Det bliver spændende at se, hvordan man kan skabe undervisning i et miljø, hvor der samtidig kommer borgere, siger projektleder René Gabs Bargisen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Et af de områder, som byens borgere vil kunne bruge er et såkaldt FabLab, hvor der er mulighed for at benytte 3D-printere og andre digitale hjælpemidler.

Campus Bindslevs Plads forventes at slå dørene op i 2017 - året, hvor Aarhus officielt bliver europæisk kulturhovedstad.