Silkeborgenser med egen stor nej-kampagne

Søren Toft-Jensen har skudt mange penge i en kampagne for et nej til torsdagens afstemning om retsforbeholdet

03:37

1 af 2

Mange politiske partier har den seneste tid talt for enten et ja eller nej til afskaffelse af retsforbeholdet, som danskerne stemmer om 3. december. Og nu har en helt almindelig privat mand i Silkeborg selv sat en kampagne i gang.

Søren Toft-Jensen leder et imperium af virksomheder med flere end 1000 ansatte, som bygger autodele rundt om i hele Europa. Men selv er han ikke udpræget europæer.

- En nationalstat er kendetegnet ved, at man kan lovgive og udøve magten, og domstolene kan så dømme. Ved et ja mister vi den rettighed, og så bliver vi i stedet en provins, lyder begrundelsen for det klare nej fra virksomhedslederen.

Han har fået lavet en film, som han har købt tid til i biografer landet over, og i Jyllands-Posten, Politiken og Kristelig Dagblad er der indrykket store annoncer med hans budskab.

Går imod strømmen

- Jeg synes, at vi har fået stablet et godt demokrati på benene med magtens tredeling. Og hvis vi er utilfreds med regeringen, kan vi fyre den ved næste valg, siger han.

I erhvervskredse er stemningen mere vendt mod et ja, og Dansk Industri i Silkeborg har end ikke drøftet et ja eller nej. Søren Toft-Jensen går i den grad mod strømmen.

- Man bør ikke kun stemme efter erhvervslivets interesse. Der er andre ting på spil for det danske samfund, fortæller Søren Toft Jensen.

Se hele indslaget med Søren Toft-Jensen øverst i artiklen.