Silkeborgenser i front for EL

3F-formand skal være med til at tegne Enhedslistens profil i valgkampen

Enhedslisten sætter nu navne på de folketingskandidater som skal tegne partiet i den kommende valgkamp.

Det bliver ikke overraskende politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, 3F's formand i Silkeborg Christian Juhl, udenrigsordfører Frank Aaen og gruppeformand Per Clausen, der får de fire "sikre" storkredse, altså de kredse, hvor de fire første mandater tilfalder Enhedslisten.

Det besluttede partiets årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro søndag. De fire spidskandidater er samtidig topscorerne i Liste Ø's interne urafstemning.

I forhold til de nuværende fire folketingsmedlemmer ventes Christian Juhl således at afløse den retspolitiske ordfører, Line Barfod, som ikke genopstiller.

Selv om Enhedslisten dermed må opgive ambition om en ligelig kønsfordeling i toppen, så kommer tre unge kvinder på de tre efterfølgende pladser.

Folketingsmandaterne nummer fem, seks og syv vil tilfalde medicinstuderende Stine Brix, jurastuderende Pernille Skipper og statskundskabsstuderende Rosa Lund.

Skulle Enhedslisten fordoble sit nuværende mandattal vil det betyde et comeback til partiets tidligere arbejdsmarkedspolitiske ordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.  Den arbejdsløse tidligere porcelænsstøber og tidligere medlem af Folketinget står til at få det ottende mandat.

Enhedslisten står i meningsmålingerne til mellem seks og ni mandater