Silkeborg slog SønderjyskE

Østjysk sejr gør livet surt for sønderjyder

Kaimar Saag scorede få sekunder efter, at han var kommet på banen. Foto: Silkeborg IF

Med 2-4 på hjemmebane mod Silkeborg led SønderjyskE søndag eftermiddag sit tredje nederlag i forårets tredje kamp, og dermed har holdet for alvor meldt sig ind i nedrykningskampen i Superligaen.

Med Lyngbys sejr over OB tidligere på dagen er forskellen på de to hold kun tre point, og SønderjyskE afslørede store forsvarsproblemer i en kamp, hvor Silkeborgs angribere fra anden række pludselig fik en afgørende rolle.

Den tyske forward Marvin Pourié, hentet før sæsonen på Schalke 04's reservehold, var i hele efteråret kun leveringsdygtig i én scoring for sin nye danske klub.

Men mod SønderjyskE bristede målboblen, og i løbet af syv minutter scorede Pourié to gange bag Nathan Coe i det sønderjyske mål, og så var takten slået an til en rigtig fejlstart på foråret for Lars Søndergaards tropper.

Har medbragt et par tricks
Den tidligere Austria Wien- og Red Bull Salzburg-træner har dog tilsyneladende medbragt et par motivationstricks fra årene i Østrig, for hans spillere blæste til angreb straks fra anden halvlegs start.

Først ramte nytilkomne Lasse Vibe, der havde adskillige forsøg på mål mod både Brøndby og FC København i de første forårskampe, endelig plet med et fornemt venstrebensspark fra kanten af feltet.

Siden udlignede Quincy Antipas efter hjørnespark.

Det lignede til forveksling, at Antipas sendte bolden i nettet med den ene arm, men Silkeborgs voldsomme protester resulterede ikke i andet end hovedrysten fra dommer Jakob Kehlet.

Havde flere skjulte våben
Silkeborg-træner Troels Bech havde imidlertid flere godt skjulte angrebsvåben i baghånden.

Estiske Kaimar Saag, der også blot havde scoret en enkelt gang i sæsonen, blev skiftet ind for Pourié, og scorede første gang han rørte bolden.

Siden begik Anders Østli straffespark mod esteren, som Kasper Risgård stensikkert omsatte til en 4-2-føring til Silkeborg, der dermed sender SønderjyskE ind i bundkampen.