Silkeborg ønsker 100.000 indbyggere i 2025

Silkeborg er i gang med den største udvikling i byens historie, og det er ikke kun på grund af den nye motorvej

02:15

Silkeborg rundede fornyligt 90.000 indbyggere. Og det tal sal gerne stige til 100.000 inden 2025. Men det kræver mere end en ny motorvej.

- Man skal aldrig læne sig tilbage, og man skal være rigtig glad for at få en ny motorvej. Men man skal også gøre noget aktivt for at folk kommer hertil. Vi oplever også en stor interesse fra private til at investere i vores by og vores kommune, siger Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune.

150 byggegrunde er i øjeblikket udstykket af kommunen, og tre nye udstykningsområder er på vej. Derudover er 700.000 kvadratmeter erhvervsarealer klar og der er flere på vej. Interessen er stor.

- Vi har ventet på den motorvej i lang tid og glæder os rigtig, rigtig meget til den åbner på søndag. Og vi kan mærke, at der er stor efterspørgsel efter at flytte til Silkeborg. Og det er unge mennesker, der kommer fra Aarhus, men også andre steder i landet, siger Jesper Lyngsø, indehaver i Nybolig Silkeborg.

Silkeborg er i øjeblikket i gang med den største byudvikling i byens historie. Og borgmester kan remse masser af nye projekter op. 

- Vi har investeret i et nyt campus for unge mennesker. Vi investerer i et parkeringskælder under torvet, et fantastisk nyt og spændende torv ovenpå, som står færdigt til næste år. Vi er i gang med at bygge et helt nyt plejecenter til 230 millioner. Vi bygger et helt nyt og flot spændende stadion ude langs med den nye motorvej.

- Vi investerer massivt, og det bliver rigtig spændende at komme og besøge Silkeborg i fremtiden, siger Steen Vindum.