Silkeborg-motorvej baner vej for letbane i Århus

SF er klar til at hjælpe regeringen i motorvejs-sag, hvis der samtidig afsættes penge til letbane i Århus.

SF's stemmer er lige nu tungen på vægtskålen, når regeringen skal hjælpes på vej med sin motorvej gennem dele af Silkeborg.

Partiets krav er, at letbanen i Århus får tre-cifret millionbeløb i startkapital, skriver Århus Stiftstidende onsdag.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og regeringen vil have motorvejen gennem Silkeborg i stedet for gennem Gudenådalen. Men hverken støttepartiet Dansk Folkeparti eller Socialdemokraterne kan bestemme sig. Til gengæld er SF klar med stemmerne i en studehandel, som giver Århus en letbane.

SF'eren Jonas Dahl, der sidder i Folketingets Trafikudvalg, kræver et tre-cifret millionbeløb til letbanen i Århus, for at SFs stemmer kan bakke regeringen op i sommerens hedeste trafikpolitiske spørgsmål Skal motorvejen gå gennem dele af Silkeborg eller skal den gå gennem dele af den naturskønne Gudenådal?

- Vi er ikke tilhængere af motorveje. Men silkeborgenserne skal have en afklaring, og vi mener lige som regeringen, at den såkaldte kombilinje er den mest miljørigtige. Men når vi støtter den individuelle trafik, skal vi til gengæld have en halv milliard til den kollektive trafik. Letbanen i Århus er et rigtig godt projekt, og det skal hjælpes på vej med startkapital, siger Jonas Dahl til Århus Stiftstidende.

Se tv2oj.dk's tema om Silkeborg-motorvejen