Silkeborg IF: Tæt på perfektion

Præstationen mod Lyngby var den bedste i min tid, lyder det fra cheftræner Peter Sørensen

Torsdag aften hentede Silkeborg IF den tredje sejr på stribe i Bet25 Ligaen, da Lyngby blev besejret med 2-0, og de tre point betyder, at Peter Sørensens mandskab nu indtager andenpladsen i landets næstbedste fodboldrække.

Silkeborg-cheftræneren glæder sig især over den præstation, der førte til sejren i Lyngby.

SIF røg op på 2.pladsen med vigtig sejr

- Det er den bedste kamp, vi har spillet, mens jeg har været træner her (siden 1. oktober - red.). Vi spiller en meget stærk 1. halvleg, hvor vi holder bolden på deres halvdel og er stærke over hele linjen. Vi har vel fire-fem chancer før pausen og tre-fire stykker efter. I 2. halvleg kæmper de sig lidt bedre ind i kampen, og har vel også både tilløb til chancer og reelle tilbud. Men det er stærkt af os at gå over og dominere og vinde over det hold, der har været mest stabilt og bedst i turneringen indtil nu, siger Peter Sørensen til klubbens hjemmeside.

Han kalder det en "god fornemmelse" at besejre Lyngby i egen hule, hvilket ikke er lykkedes for andre mandskaber i denne sæson, og nu venter der 17 dages kamppause, inden Silkeborg IF tager imod Næstved hjemme på Mascot Park.

SIF-lejren: Vigtigt at vinde foran fansene

- Pausen skal vi bruge til at få nogle af de spillere, der ikke har spillet så meget, op i gear, mens de, der har spillet meget i det tætte kampprogram (5 kampe på 20 dage, red.), vi har været inde i, trænger til at hvile og restituere. Og så har vi lagt en lille miniferie ind i næste weekend, fortæller Peter Sørensen om de tre fridage, truppen er blevet bevilget fredag, lørdag og søndag i næste uge.

Der er trængsel i toppen af Bet25 Ligaen, hvor Lyngby er begyndt at vise svaghedstegn, men klubben indtager fortsat en sikker førsteplads med otte point ned til Silkeborg IF, der har 42 point. På tredjepladsen ligger AC Horsens ét point efter Silkeborg IF, og horsensianerne har to kampe i baghånden. Vejle Boldklub ligger på fjerdepladsen med 40 point, og Vendsyssel indtager femtepladsen med 38 point med en kamp i baghånden.