Silkeborg IF tabte senationelt

Superligaholdet tabte overraskende til Næsby fra 2. division

Næsby-spillerne jublede, mens de slukørede Silkeborg-spillere efter slutfløjtet forlod banen.

Silkeborg spiller i Superligaen, mens Næsby optræder i den tredjebedste danske række. Men det var ikke til at se i pokalopgøret mellem de to mandskaber.

Silkeborg endte med at tabe målorgiet 3-4 og er færdig i pokalturneringen. Næsby er nu videre til kvartfinalen.  Den tidligere OB-angriber Anders K. Jacobsen bragte Næsby foran 1-0 efter blot ni minutter.

Anders K. Jacobsen skiftede efter mislykkede ophold i Vejle og Næstved til Næsby i januar og er en del af det nuværende Næsby-mandskab, som ligger delt nummer to i 2. division vest.

Men det skulle blive endnu værre for Silkeborg. Fem minutter senere fordoblede Næsbys 22-årige midtbanespiller Kristian Gaarde føringen.

Og da minuturet på Næsby Stadion rundede lidt over den halve time øgede Pelle Weber til 3-0 for Næsby. Sensationen lurede.  Men kort før pausen reducerede Silkeborg-angriberen Kaimar Saag til 1-3, og så var der håb forude for midtjyderne. 

Flinta scorede to gange
I anden halvleg forsøgte Silkeborg at sætte styrkeforholdet på plads. Formstærke Dennis Flinta scorede to gange inden for et kvarter, og så var der udlignet.

Men Næsby gav ikke op, og Christian Jensen sendte Silkeborg ud i pokalmørket med kampens afgørende scoring til 4-3.  Herlev fra 2. division øst var tæt på endnu en pokalsensation i 1/8-finalen mod Superliga-holdet AC Horsens, men sjællænderne kunne ikke holde føringer på 1-0 og 2-1.

Emil Kjærsgaard bragte Herlev foran efter godt en halv time, og den føring holdt helt indtil Horsens-angriberen og Superliga-topscoreren Gilberto Macena udlignede til 1-1 i det 68. minut.

Men Anders Kaagh sendte igen Herlev i front et kvarter før tid. Det holdt dog ikke længe, da midtbanespilleren Jeppe Mehl udlignede otte minutter før tid.

Det lignede forlænget spilletid, men Macena fik med sit andet mål til 3-2 afgjort pokalopgøret i de døende minutter.