Silkeborg IF tabte på Heden

Topholdet var for stor en mundfuld. Kampen endte med et spinkelt Silkeborg-nederlag på 0-1

Silkeborg IF formåede ikke at overraske, da østjyderne fredag aften på udebane mødte Superligaens tophold, FC Midtjylland. Opgøret mellem top og bund endte 1-0 til hjemmeholdet.

Det var et FCM-hold, som fra start dominerede spillet, men Silkeborg var ikke kommet til Herning for at agere skydetelt.

Superligaens bundhold bed fra sig et par gange inden pausen, men det var hjemmeholdet, som tilspillede sig de fleste chancer, uden at der på nogen måde blev etableret voldsom trafik i Silkeborg-feltet.

De chancer, som FCM skabte i første halvleg, tilfaldt næsten alle sammen Sylvester Igboun, men angriberen havde puttet løst krudt i støvlerne fredag aften.

Igboun havde halvlegens tre største chancer, men den manglende skarphed blev fint eksemplificeret, da han helt fri ved bagstolpen på et indlæg fra Martin Pusic slet ikke fik ordentligt træf på bolden.

Derfor måtte FCM skuffende gå til pause med 0-0.

Om det var træthed eller frygt for endnu et nederlag skal være usagt, men fra anden halvlegs start blev Silkeborg trykket voldsomt tilbage.

Se: SIF-træner tilfreds trods 0-1

I det første kvarter var Silkeborg sjældne gæster over midterlinjen, men holdet formåede alligevel at holde FCM fra fadet - især takket være fortsat manglende skarphed fra hjemmeholdets frontløbere.

Efter 72 minutter kom belønningen for FCM-overtaget så. Et fladt indlæg fra ellers uskarpe Igboun passerede gennem hele Silkeborgs feltet, hvor en fremstormende Rilwan Hassan kunne sætte indersiden på og gøre det til 1-0.

Trods chancer i begge ender i slutningen af kampen faldt der ikke yderligere scoringer.

FCM topper fortsat Superligaen suverænt - nu med 14 point ned til FC København, som dog har spillet en kamp færre. Silkeborg ligger sidst med 15 point op til overlevelse.