Silkeborg IF-spillere har penge i klemme

En gruppe af tidligere spillere har stadig penge til gode syv år efter, at de tilbød at gå ned i løn.

Med oprykningen til SAS Ligaen har fodboldklubben Silkeborg IF udsigt til en indtægt på mange millioner kroner i næste sæson. Det er penge, som en række tidligere spillere gerne vil have andel 1.

Da klubben i 2002 var i økonomiske problemer, accepterede spillertruppen at gå ned i løn for at redde klubben. Aftalen var, at klubben skulle betale pengene tilbage, når der igen var sorte tal i regnskaberne.

Noget af gælden er siden betalt tilbage, men ifølge dagbladet B.T. har spillerne stadig 1,4 millioner kroner til gode. Dem tror den tidligere målmand Henrik Ipsen dog ikke, at han og de forhenværende holdkammerater ser noget til.

- Jeg tror ikke, at vi får en krone, for klubbens direktør Kent Madsen er en dygtig forretningsmand, der nok skal få regnskabet til at gå i nul - eller tæt på, sådan som det nu har været i årevis, siger Ipsen til avisen.

Han kalder det desuden "moralsk forkert", at klubben i første omgang har koncentreret sig om at betale det investeringsselskab ud, som også trådte til med penge dengang. Silkeborgs formand Ole Hansen mener dog, at klubben har overholdt sine forpligtelser, og han henviser til ordlyden i aftalen med spillerne:

- Der står helt klart vilkårene for en tilbagebetaling, og de vilkår opfylder vi, siger han til B.T.