Silkeborg IF på stadion-rundtur

Hvordan skal den nye arena se ud?

På deres rundtur har SIF-ledelsen bl.a. besøgt AC Horsens' hjemmebane, CASA Arena.

Arbejdet frem mod et nyt fodboldstadion i Silkeborg er så småt gået i gang.

Indtil videre er det blevet besluttet, at den nye arena med plads til 10.000 tilskuere skal ligge i Søholt, og at den skal stå færdig i 2016. Derimod er det ikke afgjort, hvordan det nye stadion skal se ud.

For at blive inspireret har Silkeborg IFs ledelse netop været på en længere sightseeing til en række andre jyske fodboldstadions. Turen bragte SIF-bosserne til Vejle, Horsens, Esbjerg og Herning.

Stadion koster 120 mio. kr.

Formålet med rundturen var at lytte til de erfaringer, de har gjort sig i de fire jyske byer. Hvad fungerer, og hvad kunne være gjort anderledes?

- Vi vil gerne bygge et stadion, der er unikt og lever op til de krav, moderne fodboldtilskuere efterspørger. Det er en vigtig fase i processen, vi går ind i, og jeg ser frem til at se de første skitser til det stadion, vi glæder os til at kunne præsentere i 2016, siger Silkeborg IF-direktør Kent Madsen til klubbens hjemmeside.

Det nye stadion koster i alt 120 mio. kr. Halvdelen af udgifterne finansieres gennem kommunens salg af den gamle stadiongrund i den sydlige del af byen.

Sengetøjskæden JYSK samt Jyske Bank har bevilget 10 mio. kr. hver, mens Silkeborg IF selv skal rejse de sidste 40 mio. kr.