Silkeborg IF lejer angriber i AaB

25-årige Nicklas Helenius skifter til klubben fra Søhøjlandet på en aftale for resten af sæsonen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

Superligaklubben Silkeborg IF har længe bebudet, at man jagtede forstærkninger. Nu er den første kommet på plads i form af den nordjyske angriber Nicklas Helenius, som SIF har lejet i AaB for resten af sæsonen.

Gennem en længere periode har Helenius, der har en fortid hos blandt andre Premier League klubben Aston Villa, været uden for holdet i det nordjyske.

- Jeg ser Silkeborg IF som en god mulighed for at få gang i fodboldkarrieren igen, og jeg glæder mig helt vildt. Nogle gange har man som fodboldspiller brug for, at nye øjne ser på en. Jeg var havnet i en situation, hvor jeg ikke rigtigt passede ind i AaBs taktiske filosofi, og sådan er det nogle gange i fodbold. I Silkeborg får jeg en frisk chance, siger Nicklas Helenius om skiftet.

Læs også SIF'er scorede eneste mål i smal OL-sejr over Sydafrika

Den 195 centimeter høje angriber med stor træfsikkerhed foran mål er opvokset i AaB, hvor han fik sit gennembrud i Alka Superligaen og blev en af ligaens største profiler. Det førte til kontrakten med Aston Villa i sommeren 2013, hvor succesen dog udeblev.

Håber på længere aftale
I 2015 returnerede han så til barndomsklubben, men han har ikke siden været inde i samme mål-flow, som han var op til Aston Villa-salget. i første halvår af 2016 var han udlejet til den tyske klub SC Paderborn.

- Jeg har haft gode samtaler med Peter Sørensen (SIF-cheftræner, red.), og han kan bruge de evner, jeg har. Det har været en vigtig faktor i min beslutning, forklarer Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius har på det seneste ikke helt kunne finde formen i Aab, og det er en af grundene til, at han nu forsøger at komme tilbage på sporet igen i Silkeborg.  Foto: Henning Bagger - Scanpix

I Silkeborg IF er man også glad for at have tilknyttet Nicklas Helenius, der allerede i vinterens transfervindue var på listen over interessante muligheder.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Nicklas. Vi har brug for det, han er god til, og han har behov for spilletid. På den måde er vi til gensidig hjælp for hinanden. Han passer godt ind i vores spillestil, og han passer godt ind i den trup, vi råder over. Vi glæder os til at se ham i den røde trøje, siger Silkeborg IFs sportschef, Jesper Stüker, der håber på at lejeaftalen bliver indledningen til en længerevarende relation:

- Nicklas’ kontrakt i AaB udløber ved udgangen af denne sæson, så vi håber på succes for SIF og for Nicklas, der giver appetit på mere.

Nicklas Helenius træner første gang med sine nye holdkammerater torsdag formiddag kl. 10.30 på Søholt.