Silkeborg IF henter angriber i Mexico

Silkeborg henter brasilianer med svensk succes på kontoen i Mexico

Alexssander Medeiros de Azeredo har skrevet kontrakt med Silkeborg IF. Foto: Silkeborg IF Invest

Når Superligaen fløjtes i gang om en måned, bliver det med sambarytmer i front for Silkeborg IFs vedkommende.

Klubben har skrevet kontrakt med den 26-årige brasilianske angriber Alexssander Medeiros de Azeredo, der også går under navnet Alex.

En af mine svenske kontakter har karakteriseret ham som en brasiliansk pitbull.

Peter Sørensen, SIF-manager

Han kommer fra et ophold i den mexicanske klub Celaya FC, men det er hans sæson i svenske Hammarby i 2016, der har overbevist SIF om, at han er værd at satse på.

- Alex er en god afslutter med begge ben og kan skabe noget på egen hånd samtidig med, at han er dygtig til at indgå i spilrelationerne med den øvrige del af holdet. En af mine svenske kontakter har karakteriseret ham som en brasiliansk pitbull, siger SIF-manager Peter Sørensen i en pressemeddelelse. 

Læs også Silkeborg IF henter tidligere Randers-målmand til klubben

I 2016 spillede Alex 28 Allsvenskan-kampe for Hammarby og scorede fem mål.

Alex har fået sin fodboldopvækst i Rio, hvor han som dreng spillede på Zico’s fodboldakademi i OL-værtsbyen.

De første professionelle erfaringer høstede han i Rio-klubben Botafogo og har siden været vidt omkring i klubber i både De forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Thailand, inden han via Hammarby havnede i Mexico.

Nu vil han bruge opholdet i Søhøjlandet som et brohoved til en karriere i Europa.

- Jeg havde et godt år i Hammarby og vil gerne gentage det her i Silkeborg. Den svenske og danske liga ligner lidt hinanden, så jeg ser gode muligheder for også at få succes her, siger Alexssander Medeiros de Azeredo og uddyber:

- Jeg har været en del steder i min karriere indtil nu, og som så mange andre drømmer jeg om at spille i en af de store ligaer. Min bedste chance for at opfylde drømmen er at gøre det godt her.

Kontrakten gælder halvandet år.