Silkeborg har kniven for struben

Det kræver tre point i søndagens topopgør mod Vejle, hvis Silkeborg skal bevare håbet om at rykke op.

Silkeborg IF har kniven for struben. Holdet er seks point fra Sønderjyskes andenplads i Viasat Divisionen og dermed oprykning til SAS Ligaen, og søndag møder holdet det ubestridte tophold Vejle.

Den kamp kræver tre point, hvis midtjyderne skal bevare håbet om at vende tilbage til landets bedste fodboldrække. Det erkender Silkeborgs træner Peder Knudsen.

- Det er klart, at får vi ikke de tre point og måske endda et nederlag, og Sønderjyske samtidig vinder, så ser det rigtig svært ud. Men hvis vi får tre point, så synes jeg stadigvæk, at der er en lille smule spænding om oprykningen fra Viasat Divisionen, siger Peder Knudsen, der kan se tilbage på en sæson, der ikke har levet op til målsætningen.

Efter sidste års nedrykning skulle Silkeborg hurtigst muligt tilbage i SAS Ligaen, og holdet var sammen med den anden nedrykker, Vejle, storfavorit til at tage de to oprykningspladser. Men ind fra sidelinjen er Sønderjyske dukket op, og da Silkeborg samtidig har præsteret under niveau rent pointmæssigt - især med efterårets mange uafgjorte kampe - er det ikke gået, som Peder Knudsen forventede.

- Det er ikke, fordi jeg vil sammenligne os med FCK, men når man ser deres kampe, er det også vildt, at de ikke har vundet dem. Og jeg synes, at det har været lidt det samme med os. Men det er selvfølgelig mangel på dygtighed, at man ikke får sejrene, siger Peder Knudsen.

- Jeg mener, at vi kunne have haft flere point. Det er jo heller ikke fordi modstandernes trænere har sagt, at det har været helt vildt fortjent, at de har vundet kampene mod os. Og da Sønderjyske vandt over os, sagde deres træner Carsten Broe jo også, at det ikke var det bedst spillende hold, der vandt. Men det er jo derimod altid det dygtigste hold, der vinder, det må vi erkende siger Peder Knudsen.

I weekenden møder Sønderjyske HIK. Efter søndagens kampe resterer endnu syv spillerunder.