Silkeborg frarøvede Brøndby sejren til slut

Det var livligt og underholdende, da Superligaen vendte tilbage til Århus

Brøndby førte, indtil der manglede otte minutter, men på et mål af Jim Larsen fik Silkeborg løn som fortjent og 2-2 i en livlig og underholdende Superliga-kamp. Med det ene point rykker Brøndby op på tredjepladsen. I hvert fald indtil FC Midtjylland har spillet mandag.

Det blev en rigtig god kamp i en trøstesløs kulisse på et næsten tomt stadion i Århus, hvor Silkeborg havde placeret kampen, fordi der ikke er varme i banen hjemme i Søhøjlandet.

Brøndby, uden den karantæneramte Michael Krohn-Dehli, havde stor succes med direkte pasningsspil op gennem banens midte. Specielt Nicolaj Agger var dygtig til at kontrollere de hårde afleveringer og sætte kantspillerne i scene, og på den måde fik Brøndby skabt en række farlige situationer før pausen.

Det var præcis den opskrift, der bragte Alexander Farnerud i scoringsposition midt i første halvleg. Daniel Wass spillede Agger i dybden, en fiks aflevering bagud, og så kunne Farnerud score et fornemt mål.

Det faldt også på et tørt sted, for gæsterne var på det tidspunkt et mål bagefter. Frank Hansen udnyttede efter et kvarters tid Christian Holsts følte aflevering fra venstre til at bringe silkeborgenserne foran.

Holst ramte selv træværket to gange før pausen, og Brøndby rullede en række gode angreb op i den modsatte ende, og på den måde blev de to holds afskedsforestilling i 2010 lidt overraskende en seværdig affære.

Fortsatte i samme spor

Det fortsatte i samme spor efter pausen, og Farnerud bragte snart Brøndby i front, da han blev spillet helt fri med Lasse Heinze og udnyttede tilbuddet ved at runde den fremstormende Silkeborg-målmand. Brøndby-træner Henrik Jensen forsøgte at kontrollere begivenhederne ved at tage den velspillende Agger ud for den mere defensive Paul Jatta, og det tog noget af pusten ud af kampen.

Men silkeborgenserne fortsatte dog med at være farlige, ikke mindst efter dødbolde, og da Jim Larsen med otte minutter tilbage udlignede med et fladt spark, fik Troels Bechs mandskab løn for det hårde slid.

Silkeborg-Brøndby 2-2 (1-1)

1-0 Frank Hansen (17. minut)
1-1 Alexander Farnerud (27. minut)
1-2 Alexander Farnerud (52. minut)
2-2 Jim Larsen (82. minut)

Tilskuere: 1.776