Silkeborg fik et heldigt point

Spillede 2-2 mod FC Midtjylland

Thorbjørn Holst Rasmussen udlignede for SIF i overtiden Foto: Silkeborg IF

Det lignede langt hen ad vejen tre sikre point til hjemmeholdet, da FC Midtjylland og Silkeborg mødtes på MCH Arena i Herning.

Men en udligning i overtiden betød, at Silkeborg alligevel fik et point ud af opgøret, da Thorbjørn Holst i noget nær sidste øjeblik headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Dermed fik FC Midtjylland alt for lidt ud af en kamp, hvor man havde klart spilovertag og også nemt kunne have scoret flere mål med bare lidt mere skarphed i støvlerne.

Hjemmeholdet, der havde fire nigerianere i startopstillingen og en enkelt på bænken, lå allerede i vinderposition efter en god første halvleg, hvor Silkeborg-spillerne ikke havde ret meget andet at lave end at forsvare sig.

Overtaget resulterede i flere chancer, men kun en enkelt scoring. Den faldt i slutningen ad halvlegen, da Baba Collins først ramte overliggeren, inden Sylvester Igboun sendte returen i mål.

Pausen så dog ud til at have været gavnlig for gæsterne, der lagde meget bedre ud i anden halvleg og også blev belønnet for det efter en lille times spil.

Unge Daniel Pedersen, der har taget over på midtbanen efter salget af Martin Ørnskov til norsk fodbold, huggede til bolden langt udefra. Og selv om Jonas Lössl hoppede og sprællede, kunne han ikke nå op til det flotte skud.

Det lykkedes dog ikke for Silkeborg at forsvare føringen. Et kvarter før tid slap indskiftede Jude Nworuh fri og spillede bande med Igboun i en kontra.

Han fik alt for god plads af gæsternes forsvar og kunne uden besvær passere sin tidligere holdkammerat i FC Midtjylland, målmand Lasse Heinze.

Og det kunne endda være blevet til afrikansk hattrick, hvis Nworuh og Adigun Salami havde fået mere ud af den tre-mod-tv-situation, der opstod i forbindelse med Silkeborgs sidsteminutsoffensiv.

Nu endte det altså med et Silkeborg-mål i stedet og en pointdeling, som ikke rykker det store ved stillingen i tabellen.

FC Midtjylland rykker godt nok op på fjerdepladsen med ét point mere end AGF, men aarhusianerne kan slå tilbage i mandagskampen mod Sønderjyske.