Silkeborg får UEFA Cup-chance

Fairplay-regler giver Silkeborg IF mulighed for at deltage i UEFA Cuppen i fodbold.

Til trods for en slutplacering i den nederste halvdel af Superligaen får Silkeborg IF måske mulighed for at komme med i den europæiske UEFA Cup-turnering.

Brøndby blev igen i år det mest fair spillende mandskab i den bedste række. Med en koefficient på 7,674 vandt klubben DBU's fairplay-pris foran FC København.

De to klubber er dog i forvejen sikret deltagelse i de europæiske turneringer, fordi de sluttede på de to bedste pladser i Superligaen. Dermed får Silkeborg på fairplayens tredjepladsen en uventet chance for at kvalificere sig til UEFA Cuppen.

Blandt de forskellige landes fairplay-vindere trækker UEFA nemlig hvert år lod om to billetter til turneringen. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14214">Silkeborg IF saboterede guldfest (14/5-2006)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14150">Silkeborg vandt sommerferiekamp (7/5-2006)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14147">Tilskuere svigter Silkeborg IF (6/5-2006)</A></STRONG>