Silkeborg får tilsynsopgave

Socialtilsyn Midt vedtaget

Det nye social tilsyn skal holde øje med midtjyske anbringelsessteder fra sit nye hovedkvarter i bygningerne omkring rådhuset i Silkeborg.

Nu ligger det fast, at Silkeborg bliver hjemsted for Socialtilsyn Midt og kan se frem til at få 75 nye jobs til byen. Det sker efter Folketinget tirsdag har vedtaget loven om de fem nye socialtilsyn.

Dermed er fire måneders spænding i dag blevet forløst i det midtjyske, skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Social- og Integrationsminister Karen Hækkerup (A) pegede i januar på Silkeborg Kommune som hjemsted for det nye socialtilsyn. I dag har Folketinget så vedtaget "Lov om socialtilsyn" og dermed givet Karen Hækkerup politisk opbakning til placeringen. 

Mandag 3. juni tiltrådte den nye chef for Socialtilsyn Midt, Ulla B. Andersen. I den kommende tid bliver hendes vigtigste opgave at ansætte nye medarbejdere samt overflytte medarbejdere fra de tidligere socialtilsyn i løbet af efteråret, så bemandingen er helt på plads fra årsskiftet, skriver kommunen.

- Jeg glæder mig til at møde alle de nye medarbejdere, som kommer til Silkeborg for at føre tilsyn. Forhåbentlig får vi et godt samarbejde om en rigtig spændende opgave, samtidig med at vi får en arbejdsplads, hvor det er rart at være, siger Ulla B. Andersen.

Den 25. juni skal de overflyttede medarbejdere møde tilsynschefen, høre om organiseringen og se deres kommende arbejdsplads. Socialtilsynet får til huse i lokaler centralt i Silkeborg tæt på den øvrige kommunale administration, fremgår det af pressemeddelelsen.

Socialtilsyn Midt skal fra 1. januar 2014 føre tilsyn med omkring 2.600 sociale døgntilbud i Region Midtjylland, herunder 2.000 plejefamilier og 600 øvrige sociale tilbud.

Loven om de nye socialtilsyn flytter tilsynsopgaven med sociale døgntilbud fra alle 98 kommuner til de kommende fem tilsynskommuner: Hjørring, Silkeborg, Faaborg-Midtfyn, Holbæk og Frederiksberg.

Baggrunden for de fem nye socialtilsyn er de senere års mange sager om svigt af udsatte børn og voksne. Det har ført til ønsket om en tilsynsreform, hvor et nyt tilsyn skal skabe bedre kvalitet for udsatte børn og voksne.

Kilde: Silkeborg Kommune.