Silkeborg er klar til masser af motorvejsfest

Masser af festlige arrangementer i Silkeborg i disse dage

01:01

Silkeborgmotorvejen åbnes først officielt på søndag, når kronprins Frederik klipper snoren, men allerede nu er festlighederne i gang i Silkeborg.

Fredag er der musik og underholdning på havnescenen, ligesom der i løbet af dagen også er forskellige fysiske aktiviteter, kulturelle tilbud og vinfestival i Silkeborg.

Læs også Mange stampede asfalt og bankede på autoværn ved ny motorvej

Blandt andet er der rafting på Stryget foran Jysk Musikteater. Her begynder de indledende heats klokken 15.00, og der er præmieoverrækkelse klokken 19.15.

Musik og underholdning på havnescenen 

19.45 Choice Dealing Dima (NHR Initiativpris 2016)
20.15Hasan Shah
21.00Page Four
21.45Artist offentliggøres den 1. september
22.15Laid Back 
 

Lørdag går det for alvor løs med Danmarks Største Vejfest på Cirkuspladsen, som bliver indtaget af tusindevis af musikglade østjyder. Her skal Gnags, D-A-D, Mads Langer og flere andre kunstnere på scenen til det, der bliver kaldt den største koncert i Silkeborgs historie. Pladsen åbner klokken 13.00 og arrangementet slutter klokken 02.00.

Danmarks Største Vejfest

13.00Koncertpladsen åbner
14.30Mads Langer
16.30Gnags
18.45Christopher
20.45Dizzy Mizz Lizzy
23.00D–A–D 
00.45DJ musik i teltene

Derudover er der blandt andet motionsløb med mere end 20.000 deltagere i løbet af lørdag og søndag på den nye motorvej. Lørdag er der blandt andet også arrangementet 'motorvejsgolf' hos Silkeborg Ry Golfklub, ligesom det er muligt at købe en helikoptertur og se det hele fra oven.

Læs også Godt på vej mod rekordforsøg: 250 elbiler i parade

Søndag fortsætter med mere motion, når cyklisterne indtager asfalten. Det samme gør en hav af elbiler, når rekorden for verdens længeste elbil-parade skal sættes.

Derudover bliver motorvejen selvfølgelig også officielt indviet søndag eftermiddag. Det markeres blandt andet på festpladsen ved Vejdirektoratets kontor på Nørreskov Bakke i Silkeborg, hvor der fra kl. 10.00 til klokken ca. 15.00 være noget for børn og voksne.

Kronprinsen klipper snoren

Selve snoreklippet foregår nede på motorvejen et lille stykke fra Nørreskov Bakke. Snoren bliver placeret på motorvejen imellem de flotte broer i Dyrehaven. Her vil Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik klippe snoren sidst på eftermiddagen.

Du kan læse meget mere om alle de arrangementer, der finder sted i dage op til åbningen af motorvejen her.

I videoen øverst på siden kan du høre mere om forberedelserne til festen i Silkeborg. Her fortæller Oliver Zähringer, arrangør fra Silkeborg Musik og Kultur Events.

Kilde: Danmarks Største Vejfest