Silkeborg-anfører: Pokalen er måske min eneste titelchance

Det er sjældent, at Silkeborg kæmper med om titlerne, og det er Simon Jakobsen bevidst om før pokalfinalen

Simon Jakobsen og resten af Silkeborg-mandskabet møder på torsdag Brøndby IF i pokalfinalen, der spilles klokken 17.00 i Parken i København. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Silkeborg kæmper for første gang i mange år med om en titel i toppen af dansk fodbold.

Anfører Simon Jakobsen er bevidst om, at det måske bliver karrierens største kamp, når midtjyderne møder Brøndby i pokalfinalen i Parken foran 33.000 tilskuere.

Læs også Skidt Silkeborg-søndag: Taber første playoff-kamp til Lyngby

- Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at opleve det igen. Det kunne selvfølgelig være fedt, men jeg skal sørge for at nyde det, og det bliver overhovedet ikke svært, siger Simon Jakobsen.

Pokalfinalen spilles torsdag klokken 17.00 i Parken. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Husker tilbage: En fantastisk dag

Silkeborg-anføreren, der i dag er 27 år, var blot ti, da klubben senest spillede om en titel tilbage i 2001.

Dengang var han som en lille purk rejst med sin far til København for at se Silkeborg slå AB med 4-1 i pokalfinalen.

- Det var en fantastisk dag som Silkeborg-fan.

Læs også Nu er det kun Silkeborg-fans, der kan købe billet til pokalfinalen

- Jeg var med toget sammen med min far og holdkammeraterne på miniputholdet. Det var stort bare at være med i det tog med vildt mange silkeborgensere i røde farver.

- Vi havde en festdag, og så kom vi ind i Parken. Der var "kun" 15.000 tilskuere, men alligevel - det var glade mennesker, erindrer Simon Jakobsen.

Silkeborg vandt finalen 4-1 efter at have været bagud ved pausen.

Glade Silkeborg-spillere efter sejr i finalen i 2001. Fra venstre: Thomas Poulsen, Michael Larsen og Peter Kjær. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

- Alt gik op i en højere enhed i anden halvleg. Det var en kæmpe oplevelse. Vi sad nogle små miniputdrenge i Silkeborg-farver, som selv drømte om at spille på førsteholdet en dag. At jeg så står her nu og skal ind og spille pokalfinalen - det er ubeskriveligt, siger anføreren.

Mens Brøndby har haft en hård vej til pokalfinalen og slået hold som FC Midtjylland og FC København ud, så har Silkeborg haft en lidt nemmere vej mod modstandere som Lyngby, Randers FC og Fredericia.

12:32

VIDEO: SIF-boss om ubeskrivelig stor finale: Vi skal nyde festen!

Luk video

Finalen skal nydes

Det var først, da Silkeborg for to uger siden slog Fredericia i semifinalen, at det gik op for Simon Jakobsen, at han for første gang i karrieren er tæt på en titel.

- Jeg tænkte, "wow, nu er vi her". Vi har ikke været i nærheden af noget i min tid på førsteholdet.

Silkeborg-fans i jubel, efter holdet sikrede sig pladsen i finalen mod Fredericia. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- Det er noget, vi skal sørge for at nyde. Det er bestemt ikke sikkert, at vi kommer til at opleve det igen, siger han.

Dansk Boldspil-Union (DBU) forventer 33.000 tilskuere på tribunerne til finalen, der spilles torsdag klokken 17.00 i Parken. Cirka 5500 tilskuere vil være medrejsende fans fra Silkeborg.